Arborist

Att anlita professionell hjälp vid trädvård och beskärning är väsentligt för att inte träden ska ta skada. Det finns flera fördelar med att beskära ett träd exempelvis är det nyttigt att avlasta trädkronan från grenar så att den klarar högre vindmotstånd och är det ett fruktträd genererar det en bättre skörd. Även reducering av en trädkrona bör hanteras av experter för att trädets funktion ska bibehållas och trädkronans naturliga form inte ska gå förlorad.

Rätt utförd beskärning bidrar till att trädkronan kan utvecklas i harmoni med sin omgivning. Välvårdade träd ger också ett vackert helhetsintryck.

  • kronhöjning -Lågt sittande grenar tas bort för att underlätta passage för trafikanter. 
  • underhållsbeskärning- Är en noggrann genomgång av hela trädkronan. Vi tar då bort döda, skadade och/eller olämpligt placerade grenar, kvistar.. 
  • utrymmesbeskärning-Vi ser till att trädets grenar har ett tillräckligt avstånd från tak, fasader, skyltar mm.
  • Säkerhetsbeskärning- Träd har ofta tunga grenar som kan orsaka skador på både person och egendom om de faller. Genom säkerhetsbeskärning minskas risken för denna typ av skada.
  • Formträdsbeskärning är en återkommande beskärning i syfte att skapa eller bibehålla en specifik form på trädkronan.
Arborist - Nacka, Saltsjöbaden & Värmdö

Kontakta oss!

Ring oss eller skriv ett meddelande via formuläret gällande förfrågningar och intresse anmälan, så återkommer vi inom kort.